30 Aralık 2011 Cuma

2012 Senden Bir Ricam Var !!!

Toplumsal değerlerimizi, kültürel öğelerimizi yok eden ve bunu yaparken de kendileriyle övünen, ahlak kurallarını, toplumun düzenini sağlayan kuralları çiğneyip bir de bunun üzerine kurallar yıkılmak içindir diyen insanlara tahammül etmek istemiyorum!! Üstelik bu kuralların kendilerinin menfaati için olduğunu algılayamadıklarına üzülmek de istemiyorum.

Sokakta gördükleri hayvanlara tekme atıp sonra arkalarını dönüp giden insanlıktan çıkmış yaratıklara insan olun azıcık demekten sıkıldım. Hoş insanları sevmeyen, onlara iyi davranmayan yaratıklardan hayvanlara iyi davranmalarını beklediğim için ben hatalıyım belki de?! Hem kendinden aciz, savunmasız olana saldırmak, ona zarar vermek de ne demek? Vurup, kırıp, parçalamak ne demek?

Şiddet... Fiziksel mi, sözel mi, psikolojik mi yoksa sosyolojik mi?... Hangi türünü arasan her gün, günün her saati karşılaşman mümkün.Otobüs durağında beklerken gördüğüm güya birbirleriyle şakalaşan ergenlerin birbirlerinin ağzını burnunu dağıtırken anne babasına küfretmesi ne demek? Bir de buna katıla katıla gülmesi ne anlama geliyor hiç anlamıyorum. Bu kadar mı yayılmış şiddet? Bu kadar mı acınası hale gelmiş içinde bulunduğumuz toplum? İnsan gibi yaşamak dururken hayvanlar gibi didişmek ne demek?

2012 Senden bir ricam var: Lütfen gelirken yanında birazcık da olsa insanlık getir. Bizde kalmamış da... Akıl, sevgi, saygı, hoşgörü, az biraz da insanlık ...

Hep yeni yıl dileklerinde sağlık,huzur, mutluluk, aşk istenir istenir de herkes birbirinin huzurunu kaçırıp sağlığından ederken hır gür içerisinde kendi bencil istekleri doğrultusunda başkalarını önemsemeden yaşarken kim mutlu olabilir ki şu dünyada? Sadece ben diyen insanlar yığını içerisinde toplumu düşünmek başkalarını düşünerek yaşamak çok mu komik bir şey acaba?

Taksiciye küfreden dolmuş şöförü, dolmuş şöförüyle tartışan yolcu. Öğretmenini döven öğrenci, anne babasını kesen çocuk... Herkes asabi, herkes potansiyel katil... Kimsenin hiç bir şeye tahammülü yokken herkesin 2012'nin gelişine bu kadar sevinmesi ne demek?

Her şeye rağmen hoşgeldin 2012! Ne iyi ettin de geldin... Her şeyimiz mükemmeldi de bir sen eksiktin :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder